Greenpeace: klimaat bedreigt Franse skioorden

De opwarming van de aarde bedreigt de toeristenindustrie in Frankrijk. De Franse zomermaanden zullen door de klimaatveranderingen veel vakantiegangers te heet worden, terwijl in de Alpen en Pyreneeën te weinig sneeuw zal vallen voor de wintersporter.
Dat stelt milieuorganisatie Greenpeace donderdag in zijn rapport Impact. De organisatie ziet ernstige gevolgen voor de Franse watervoorziening, landbouw en economie.
Greenpeace wijst onder meer op een onderzoek van de Franse weerdienst Météo France. Die stelde eerder dat de sneeuwval in de noordelijke Alpen zal teruglopen van vijf naar vier maanden per jaar. Op de zuidelijke berghellingen en in de Pyreneeën zal het straks twee maanden per jaar sneeuwen. Nu is dat nog drie.
Skihellingen onder de 1200 meter zullen sporadisch nog bedekt worden onder een goed pak sneeuw, aldus Greenpeace. Ook zullen de meeste gletsjers in de Franse bergen kleiner worden of bij een opwarming van 3 graden Celsius of meer bijna volledig verdwijnen. “Aleen de hoogst gelegen gletsjers, bijvoorbeeld op de Mont Blanc, kunnen een dergelijke temperatuurstijging doorstaan.”
[Nu.nl]
» rapport: www.impactsclimatiquesenfrance.fr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *