Ook Australische klimaatdeskundigen mogen niet vrijuit spreken

Volgens drie klimaatexperts in Australië mogen ze niet meer spreken over de opwarming van de aarde en over de Australische weigering om op globaal niveau inspanningen te doen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.
Graeme Pearman, Barney Foran en Barrie Pittock vertelden aan de nationale zender ABC dat ze verhinderd werden hun bezorgdheid over de klimaatsverandering aan te kaarten. Pittock vertelde dat hij aangemaand werd een deel uit een rapport te verwijderen dat handelde over hoe miljoenen eilandbewoners in het zuiden van de Pacifische Oceaan vluchtelingen door de klimaatsverandering konden worden door het stijgende zeeniveau.
De klachten van de drie vooraanstaande wetenschappers van de regeringsonderzoeksinstelling lijken op die van de Amerikaanse klimaatdeskundige James Hansen. Een pr-medewerker van de Amerikaanse regering werd vorige week gedwongen tot ontslag, nadat Hansen klaagde dat hij het zwijgen was opgelegd over kwesties van klimaatsverandering.
Australië en de VS zijn de enige twee rijke naties die weigerden het Kyoto-protocol te tekenen. De Australische minister van milieu Ian Campbelle zegt dat hij geen bevel heeft gegeven om informatie te onderdrukken.
[Het Belang van Limburg]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *