Californië vervolgt zes autoconstructeurs voor opwarming klimaat

De minister van Justitie van Californië Bill Lockyer heeft woensdagavond bekendgemaakt dat hij zes Amerikaanse en Japanse autoconstructeurs gerechtelijk gaat vervolgen voor hun bijdrage tot de opwarming van het klimaat. Dat is een primeur voor de Verenigde Staten.
De klacht is gericht tegen Chrysler Motors Corporation, General Motors Corporation, Ford Motor Company, Toyota Motor North America, Honda North America, Inc. en Nissan North America. Minister Lockyer:

“De wereldwijde opwarming van het klimaat veroorzaakt omvangrijke schade voor het milieu, de economie, de landbouw en de volksgezondheid in Californië. Die negatieve impact heeft al miljoenen dollars gekost en de prijs gaat elke dag nog meer de hoogte in.”

“De uitlaatgassen van wagens zijn de snelst groeiende oorzaak van de koolstofuitstoot die bijdraagt aan de opwarming van het klimaat, maar de overheid en de autoconstructeurs weigeren te reageren. Het is hoog tijd dat deze bedrijven op hun verantwoordelijkheid in deze crisissituatie gewezen worden.”

[Belga]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *