“Gore hypocriet in strijd tegen klimaatverandering”

Al Gore is hypocriet in zijn strijd voor aandacht voor het milieu. Dat stelt de conservatieve denktank Tennessee Center for Policy Research. De oprit naar het huis van de Oscarwinnaar en voormalig presidentskandidaat in Nashville is omzoomd met gaslampen en hij beschikt over een verwarmd zwembad en een elektrisch hek: luxe waar hij makkelijk zonder kan, meent de denktank.
Denktankdirecteur Drew Johnson:

“We wilden zien of hij leeft naar zijn eigen aanbevelingen. Hij doet niet genoeg in zijn eigen huis om anderen te mogen vertellen hoe ze hun verbruik moeten terugdringen. Om te helpen het broeikaseffect terug te dringen moet Gore bereid zijn zelf offers te brengen.”

Het gemiddelde huishouden in Nashville verbruikt zo’n 15.600 kilowattuur per jaar, terwijl Gore en zijn gezin van 3 februari 2006 tot 5 januari 2007 zo’n 191 duizend kilowattuur verbruikten, blijkt uit elektriciteitsrekeningen die het persbureau AP heeft ingezien. De elektriciteitsrekening van het Gore-huishouden bedroeg vorig jaar per maand gemiddeld zo’n 1.200 dollar (900 euro). De villa in Nashville beslaat meer dan 300 vierkante meter.
Volgens de denktank ligt het verbruik van Gore in 2006 op bijna 221.000 kilowattuur. De cijfers komen van het elektriciteitsbedrijf in Nashville, zei Johnson, maar woordvoerster Laurie Parker ontkende dat het nutsbedrijf de denktank informatie heeft verschaft over Gore’s energieverbruik.
Alle ophef is onzinnig, reageerde Kalee Kreider, de woordvoerster van Gore:

“Hij koopt genoeg groene energie om zijn hoge elektriciteitsverbruik te compenseren. Mensen die niet blij zijn met de boodschap, in dit geval dat de opwarming van de aarde realiteit is, vinden het soms makkelijker om de boodschapper aan te vallen.”

Gore spendeert sinds november 432 dollar per maand aan groene energie ter waarde van 16.200 kilowattuur, bevestigde het elektriciteitsbedrijf. Op het huis in Nashville worden momenteel zonnepanelen gemonteerd.
Volgens Johnson is er onvoldoende bewijs voor de stelling dat de mens de opwarming van de aarde veroorzaakt. De dreiging zoals afgeschilderd in Gore’s Oscarwinnende documentaire An Inconvenient Truth, noemde hij overdreven.
[Nieuws.nl]

Eén gedachte over ““Gore hypocriet in strijd tegen klimaatverandering””

 1. Geachte Mevrouw, Mijnheer,
  Ik heb de film van Al Gore nog niet gezien.
  Positief is de modale mens erop te wijzen dat er iets “kan” gedaan worden aan de opwarming van de aarde…..als dit al het gevolg zou zijn van de CO2-uitstoot.
  Doch, zoals steeds leggen politici over gans de wereld de vinger aan de wonde, doch misbruiken het gegeven dan om allerlei “groene taksen” in voege te brengen.
  Het KYOTO-PROTOCOL is een eerste voorbeeld.
  Positief: vele landen hebben het ondertekend.
  Negatief: de uitvoering in de realiteit. het KYOTO-PROTOCOL zal de CO2-uitstoot nog verhogen! Inderdaad, de verschillende landen hebben een bepaald percentage “opgelegd”! Vele landen proberen nu al onderuit te geraken, wegens: niet haalbaar!
  landen die het heel goed doen, dus: een CO2-uitstoot produceren dat lager is dan het vooropgestelde coëfficient, mogen “ruilen” met andere landen, die boven het coëfficient vervuilen! Daar loopt het verkeerd… immers het gemiddelde van alle landen zal verhogen.
  Even in logische taal: ik mag 60KM/uur rijden op de weg, ik rijd 120KM. Natuurlijk krijg ik een boete… volgens KYOTO-norm kan ik zeggen: nee, ik moet geen boete betalen want: mijn grootmoeder rijdt maar 30KM i.p.v. 60KM, mijn nonkel rijdt ook maar 30Km i.p.v. 60Km, dus gemiddeld samen halen wij perfect de toegelaten 60KM/uur!!!
  Zo werkt het dus niet.
  Armand,Peter & Rudolf MARCHAND hebben een denktank: MARCHAND BROTHERS BELGIUM. Wij hebben een reële oplossing, dit hebben we in een document opgesteld, het heet: The MARCH-PROTOCOL.
  Verschillende politici over gans de wereld hebben het gekregen, doch…. geen interesse !!!
  via de bedrijven daadwerkelijk iets kunnen realiseren, met behulp van nieuwe internationale akkoorden en wetten.
  Wat de politici nu doen, ook dus Mr. Al Gore, is de modale mens een geweten schoppen, om daarna allerlei groene taksen op te leggen.
  En….. iedereen stelt data op van 2020!!! Too little… too late !!!
  Hoogachtend,
  Rudolf E.A. MARCHAND
  MARCH TOWER V.I.-38
  8400 Oostende BELGIUM
  rudolf.marchand@skynet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *