Evangelische leiders tegen paniekstemming klimaatverandering

Een groep van Amerikaanse evangelische leiders waarschuwt voor een paniekstemming met betrekking tot de klimaatveraderingen. De Interfaith Stewardship Alliance (ISA), met onder meer dr. James Dobson van Focus on the Family, publiceerde een brief waarin de groep evangelische leiders oproept zich niet te lenen tot een eenzijdige interpretatie van de klimaatveranderingen.
De evangelische leiders wijzen erop dat er rond de kwestie geen consensus bestaat.

“Onze liefde voor de scheppers en het respect voor zijn schepping vereisen dat we geen standpunt innemen. We zijn evangelische christenen en we geven om Gods schepping.”

De groep omschrijft in hun brief de klimaatverandering als het nieuwste paradepaardje van de milieubeweging. Terloops wijzen er ook op dat die beweging zich vaak openlijk vijandig opstelt ten aanzien van het christendom.

“Terwijl sommige wetenschappers de opwarming van de aarde omschrijven als ‘junk wetenschap’, heeft de milieuretoriek in de media bijna het niveau van een hysterie bereikt.”

Toch zijn ook de evangelische kerkleiders ermee eens dat de effecten van de door mensen op gang gebrachte klimaatswijziging op lange termijn tot de dood van miljoenen mensen, in het bijzonder in de meest achtergestelde gebieden, kan leiden.
[RKnieuws.net]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *