VS houden vast aan vrijwillig klimaatbeleid

De Verenigde Staten hebben donderdag op de eerste dag van de klimaattop in Washington duidelijk gemaakt dat het land nu en in de toekomst geen bindende afspraken wil om het versterkte broeikaseffect te bestrijden. Dit tot onvrede van diverse milieuorganisaties.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condeleezza Rice, onderstreepte dat klimaatbeleid niet de economische groei mag hinderen. Volgens verscheidene Amerikaanse media hebben milieuorganisaties de door president George Bush geïnitieerde tweedaagse top direct na opening tot mislukt verklaard. “Ze blijven vasthouden aan een beleid dat al bewezen heeft te falen”, aldus een woordvoerder van het Amerikaanse National Environmental Trust. Greenpeace sprak van een “afleidingsmanoeuvre” van Washington.
De VS, een van ’s werelds grootste luchtvervuilers, hadden de Europese Unie, de Verenigde Naties en vertegenwoordigers van zestien vervuilende landen uitgenodigd voor de bijeenkomst. Die moet een opmaat vormen voor een grote VN-klimaatconferentie in december op Bali. Daar zal gesproken worden over het klimaatbeleid na 2012.
[ANP via TC Tubantia]

2 gedachten over “VS houden vast aan vrijwillig klimaatbeleid”

 1. Reactie op klimaatconferentie:
  Het eindeloos gehakketak tijdens klmaatconferenties die verschrikkelijk veel kosten lost niets op.
  De hele structuur van de aarde als leefgebied heeft de mens inmiddels verziekt.
  Natuurlijk heeft de natuur veerkracht maar dat eeuwig gefocus op CO2 is absurd.
  Hoeveel bosareaal is er al verziekt en nog steeds gaat het maar door.
  Als de wereld economie aantrekt neemt ook de consumptie en vervuiling toe.
  De mensheid moet naar een economie van het genoeg en meer gelijke verdeling van diensten en goederen voor iedereen.
  Hoe het wereldklimaat zich in de toekomst ontwikkeld weet geen hond.
  Maar de manier waarop nu gediscussieerd wordt leidt tot niets.

 2. T. Bruin,
  Ik kan me helemaal vinden in je woorden. Laat het klimaat los; onze invloed daarop is verwaarloosbaar. En de meeste van deze verwaarloosbare invloed is het gebruik van land in de breedste zin van het woord.
  En welk klimaat is het juiste? Die van vandaag? Of 20 jaar geleden? En wie bepaalt dat? Al Gore? Jan-Peter Balkenende?
  Zoals je zegt, de Natuur heeft voldoende veerkracht. Maar de Natuur is zo sterk dat zij ons handelen met gemak aankan. Wij hoeven ons daar geen zorgen over te maken. De Natuur heeft altijd een antwoord op datgene wat er gebeurt, ook als dat betekent dat het menselijk ras moet verdwijnen. De Natuur is tegelijkertijd genadig en ombarmhartig. De Natuur heeft geen geweten, maar gelijk de mens als taak te overleven. Ons handelen heeft alleen gevolgen voor ons en onze omgeving; de Natuur gaat gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *