Britse Hoge Raad: negen fouten in Gore-film

Volgens een Britse rechter bevat de film An inconvenient truth onjuiste beweringen, die voortkomen uit “een context van paniekzaaierij en overdrijving” over de gevaren van de klimaatverandering en de snelheid waarmee het fenomeen oprukt. Op ten minste negen punten kan de film de toets der wetenschappelijke kritiek niet doorstaan, aldus rechter Barton.
Zo stelt Gore dat het smeltwater van het poolijs en de ijskap van Groenland “in de nabije toekomst” tot een stijging in de zeespiegel van zes of zeven meter kan leiden. Volgens de rechter stellen wetenschappers dat dit proces millennia duurt. Ook schrijft Gore’s film de vernietigende orkaan Katrina van 2005 zonder bewijsvoering toe aan het broeikaseffect.
» lees verder: BBC News
» commentaar: BBC News

Eén gedachte over “Britse Hoge Raad: negen fouten in Gore-film”

  1. De High Court heeft gezegd dat de documentaire AIT op onderdelen fouten en omissies bevat EN op onderdelen afwijkt van de “mainstream” wetenschap (onderdeel 17 van de uitspraak). Beide partijen zijn daarbij voor deze procedure overeengekomen dat AR4 van de IPCC fungeert als de huidige wetenschappelijke consensus. De rechter heeft dus beoordeeld of de documentaire overeenkomt met de “wetenschappelijke” consensus in het 4de IPCC rapport.
    “Negen fouten” is dus niet helemaal correct en doet niet helemaal recht aan de uitspraak van rechter Barton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *