Britse industrie pakt uitstoot CO2 aan

De grootste Britse bedrijven gaan de uitstoot van CO2 drastisch terugdringen. In een rapport dat vandaag verschijnt, zeggen onder meer telecombedrijf BT, oliemaatschappij BP en staalconcern Corus de uitstoot van huishoudens in 2020 te kunnen halveren dankzij nieuwe producten en diensten.
Gezinnen zijn in Groot-Brittannië verantwoordelijk voor ongeveer 60 procent van de uitstoot van broeikasgassen. De afgelopen tien maanden liet het Britse bedrijfsleven door adviesbureau McKinsey onderzoeken hoe klimaatverandering het efficiëntst kan worden aangepakt.
Van 120 onderzochte methoden is de grootste winst – zowel CO2 als kostenbesparingen – te behalen door gebouwen beter te isoleren en apparaten en verlichting zuiniger te maken. Ook efficiëntere auto’s kunnen een grote bijdrage leveren aan de terugdringing van de uitstoot van broeikasgassen.
Volgens het rapport zullen de doelen van de Britse regering om de CO2-uitstoot te reduceren niet gehaald worden, omdat de aannamen van Labour te optimistisch zijn. De overheid wordt opgeroepen met spoed extra regels en fiscale maatregelen in te voeren, die CO2-uitstoot duurder maken.
[ANP via Volkskrant]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *