Amerikaanse economen: CO2-uitstoot China is veel groter

China produceert veel meer CO2 dan tot nog toe werd geschat. Dit zal wereldwijde pogingen om de broeikasgassen in de atmosfeer te stabiliseren ‘ernstig hinderen’, aldus een groep Amerikaanse economen.
Volgens officiële cijfers is de CO2-uitstoot van China ’s werelds één na grootste. Meerdere studies, onder andere van het Nederlandse MNP, suggereren dat het land inmiddels zelfs de Verenigde Staten gepasseerd is.
Het nieuwe rapport van onderzoekers van de Universiteit van Californië, gepubliceerd in het Journal of Environmental Economics and Management, vormt een ondersteuning van de oproepen voor bindende Chinese CO2-reductie, iets wat het land tot nog toe altijd heeft geweigerd.
Volgens de onderzoekers is er voorlopig van stabilisatie geen sprake, laat staan van verlaging van de uitstoot. Naar verwachting zal de Chinese CO2-uitstoot in elk geval tot 2010 elk jaar minimaal met 11 procent blijven stijgen. Deze groeisnelheid blijkt al sinds 2004 realiteit.
Dat is een forse overschrijding van de bestaande schattingen en voorspellingen van het IPCC, die ervan uitgingen dat de jaarlijkse toename van de Chinese uitstoot slechts 2,5 tot 5 procent zou bedragen.
» lees verder: Hier.nu

3 gedachten over “Amerikaanse economen: CO2-uitstoot China is veel groter”

 1. Dat is geen echte verrassing. Amerika zoekt altijd een zondebok buiten de deur. Nu is het China.
  Overigens is het zo dat de Chinezen per hoofd van de bevolking relatief weinig CO2-uitstoot kennen.
  En omdat er gewoon veel Chinezen zijn is dat alles bij elkaar wel heel veel.
  Nee, wijzen naar een ander land zal de oplossing niet zijn.
  De westerse, geindustrialiseerde wereld kan beter eens naar zichzelf kijken. Daar valt de grootste winst te behalen.

 2. Alle scenarios voorspellen dat India en China dit decennium Europa en de USA zullen inhalen zowel economisch als met co2 emissies.
  De door het IPCC voorspelde opwarming in de 21e eeuw is vrijwel uitsluitend aan de economische groei in de ontwikkelingslanden toe te schrijven. Wat je noemt een Catch-22.

 3. VS is nog altijd de grootste producent van CO2. Laat VS zelf iets doen aan eigen problemen en dan pas kijken naar anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *