Milieu belangrijk thema tijdens Amerikaanse verkiezingen

Zowel de Democraten als de Republikeinen zetten alle zeilen bij om hun partijconventies over enkele maanden in een zo groen mogelijk kleedje te steken.
Deze maand kondigden de Democraten een “Green Delegate Challenge” aan, waarbij de delegaties van de verschillende staten het tegen elkaar opnemen in een ecologische wedstrijd. Bedoeling is dat zoveel mogelijk leden van de delegatie de CO2-uitstoot van hun reis compenseren of duurzame projecten in Colorado steunen. Delegaties die goed presteren, krijgen een beter zitje op de conventie.
De Democraten gaan nog veel verder. Ze willen zoveel mogelijk energie besparen met zonnepanelen en LED-verlichting. Waar er toch generators nodig zijn, zullen die met minstens twintig procent biodiesel draaien. Via doorgedreven recyclage en compostering willen ze het restafval tot maximum 15 procent beperken. Het organiserend comité wil een strenge controle op de gebruikte materialen zoals hout, verf en lijm. De hotels voor de genodigden liggen allemaal op wandelafstand van het conventiecentrum of dicht bij openbaar vervoer. Transportbussen zullen gebruik maken van hybride technologie of biobrandstoffen.
Ook de Republikeinen laten zich niet onbetuigd. Voor de rekrutering van de circa 8000 vrijwilligers die de conventie in goede banen moeten leiden, wordt gebruik gemaakt van een papierloos systeem. De planning gebeurt zoveel mogelijk via online vergaderingen om reiskilometers en CO2 uit te sparen.
Voor de conventie zelf kiezen de organisatoren voor tapijten uit gerecycleerde vezels en de stands zullen gebouwd worden met duurzaam hout dat lokaal geoogst is. Zelfs de spandoeken zullen van ecologische materialen gemaakt zijn en bedrukt worden met inkt op basis van soja.
[IPS via MO]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *