Costa Rica wil nationale CO2-uitstoot compenseren

Costa Rica wil proberen als eerste land ter wereld CO2-neutraal te worden. Daarom plant het land dit jaar zeven miljoen bomen, 1,5 boom voor elke Costa Ricaan.
De zeven miljoen bomen komen bovenop de vijf miljoen bomen die het land vorig jaar al plantte. De regering van Costa Rica wil daarnaast het bouwen van milieuvriendelijke huizen gaan stimuleren. Het streven is om in 2010 CO2-neutraal te zijn.
Costa Rica is een van de meest welvarende en stabiele landen in Midden-Amerika. In het verleden is het land ook wel ‘het Zwitserland van Latijns-Amerika’ genoemd. Dat was echter voordat er in 2004 een schandaal rond corrupte ambtenaren naar buiten kwam.
De regering van Costa Rica draagt het milieu al langer een warm hart toe. Zij beseft dat de bijzondere biodiversiteit van het land een belangrijke toeristentrekker is en toerisme is een grote pijler van de economie.
» lees verder: OneWorld

4 gedachten over “Costa Rica wil nationale CO2-uitstoot compenseren”

  1. Dit is allemaal wel leuk en aardig, maar het vermindert de uitstoot met geen miligram. Dus kiezen ze de gemakkelijkste weg. En hoe lang duurt het voordat die bomen iets betekenen? De adder zit onder het gras: toerisme is een grote pijler voor de economie.

  2. Bossen verminderen misschien niet de uitstoot, maar het haalt wel heel wat CO2 en fijn stof uit de lucht. En als economie en toerisme het motief is om bossen te behouden of terug aan te planten is’t voor mij ook goed. Een goed draaiende economie is op lange termijn goed voor de bevolking en kan als voorbeeld dienen voor andere landen die nu met hun massale ontbossing misschien gaan inzien dat ze hun eigen (toeristische) tak aan het afzagen zijn.

  3. De bedoeling is teakplantages op de savanen aan te leggen. Dit is goed voor de economie; onttrekt vooralsnog CO2; maar geeft ook CO2 bij het kappen en transport. De grote CO2-uitstoot van toeristenaanvoer wordt er niet bijgeteld en bederft het dan allemaal weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *