PBL en KNMI: afkoeling klimaat deze eeuw is niet waarschijnlijk

Een afkoeling van het klimaat in deze eeuw is zeer onwaarschijnlijk. Onderzoekers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) zeggen dit in een reactie op een artikel van Guus Berkhout en Dap Hartmann (Het Financieele Dagblad, Optiek, 15 mei 2008).
Berkhout en Hartmann overschatten de invloed van de zon op het klimaat van de komende eeuw en ze zien bewust of onbewust het verschil tussen ‘klimaat’ en ‘weer’ over het hoofd. Daarmee bewijzen zij de wetenschappelijke waarheidsvinding geen goede dienst.
» lees verder: MNP

Eén gedachte over “PBL en KNMI: afkoeling klimaat deze eeuw is niet waarschijnlijk”

  1. Ook in dit artikel wordt op een korte termijn gekeken. Hoe verklaren zij dat in 900 de temperatuur 2 graden hoger was dan nu? Is het bijzonder dat alles op Groenland smelt? Toevallig heeft Groenland haar naam in 900 gekregen, dus zo vreemd is de opwarming van nu ook weer niet. Uiteindelijk zitten we pas in de maand mei van de wereldklimaatzomer. Dat wil niet zeggen dat wij er niet een schepje bovenop doen. Maar te veronderstellen dat wanneer wij ophouden te vervuilen de opwarming wordt afgestopt, is droomdenken. Je wordt wel moe van al dat gepraat over klimaat. Laten we besluiten ophouden te vervuilen, het wereldklimaat gaat toch haar gang wel.Maar ja, de economie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *