Religieuze leiders steunen Europese klimaatstrijd

De Europese Unie heeft er een nieuwe bondgenoot bij gekregen in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Een grote delegatie van religieuze leiders – joods, christelijk en islamitisch – sprak steun uit voor de Brusselse plannen om de CO2-uitstoot te verminderen.
Ze spraken met de voorzitters Barroso (Europese Commissie), Pöttering (Europees Parlement) en met de Sloveense premier Jansa, momenteel EU-voorzitter. Ook de Rotterdamse bisschop Van Luijn was aanwezig.
De klimaatverandering mag nu een groot thema zijn, volgens de Zweedse aartsbisschop Harald Wejryd zijn nog lang niet alle politici echt overtuigd van de ernst van het probleem.

“Daar kan de godsdienst helpen. Wij zijn gewend naar een grote tijdspanne te kijken, naar geschiedenis én toekomst. We zijn internationaal en we bieden hoop. Dat laatste wordt nog wel eens vergeten als er zulke grote problemen aan de orde zijn.”

Religieuze leiders kunnen volgens Wejryd politici eraan herinneren dat “veel kiezers goed voor de schepping willen zorgen, hoewel sommige kortzichtige figuren soms harder schreeuwen”.
[Volkskrant]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *